Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chutný oběd i romantická večeře. Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou se hodí k nejrůznějším příležitostem a připravit ji zvládnete, i když v kuchyni běžně moc času netrávíte.
Vepřovou panenku odblaníme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Zprudka ji ze všech stran zatáhneme na pánvi, přidáme kousíček másla a větvičku rozmarýnu. Panenku spolu s rozpuštěným máslem a rozmarýnem přendáme do pekáčku a pečeme podle průměru panenky asi 8–10 minut na 170 °C. Po dopečení panenku zabalíme do alobalu a necháme ji ještě 10–15 minut odpočívat, aby v ní zůstala šťáva i po rozkrojení.
Na pánvi po vepřové panence zpěníme cibulku. Přidáme tymián, drcený kmín a nakrájené houby. Zalijeme vínem a necháme z něj vyvařit alkohol. Přilijeme smetanu a necháme omáčku zredukovat do správné konzistence. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Panenku nakrájíme, zalijeme houbovou omáčkou a podáváme s pečenými bramborami.
TIP: Vyzkoušejte taky náš recept na vepřovou panenku na víně nebo na vepřovou panenku s grilovanou zeleninou.