Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová panenka se špenátem, zabalená v prosciutto šunce a v listovém těstě

Ingredience

450 g vepřové panenky
1 cibule
2 hrsti baby špenátu
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
1 lžička tymiánu
3 lžíce vlašských ořechů
100 ml smetany na vaření
1 balení listového těsta
5 plátků Italiano Prosciutto Crudo
1 vejce
3 lžíce vody
2 lžíce slunečnicového oleje
Omáčka:
1125 ml suchého červeného vína
250 ml smetany na vaření
1 hrst petrželky
½ lžičky soli
½ lžičky bílého pepře
3 lžíce másla
2 stroužky česneku
2 šalotky
1 lžička estragonu (sušeného)
1 citron

Postup přípravy

1

Cibuli a špenát nakrájíme. Na pánvi si rozehřejeme olej, vložíme cibuli se špenátem a přidáme koření spolu s vlašskými ořechy. Zalijeme smetanou a vaříme 5 minut. Počkáme, dokud smetana neprojde varem, a potom necháme takto připravenou směs vychladnout.

2

Listové těsto rozložíme na pečicí papír, položíme na něj plátky prosciutta a potřeme připravenou směsí. Navrch dáme maso, potřeme rozšlehaným vejcem s vodou a zakryjeme listovým těstem. Vršek těsta znovu potřeme rozšlehaným vejcem s vodou.

3

Troubu si předehřejeme na 200 °C (nastavíme horní a spodní ohřev) a maso pečeme 30 až 40 minut, dokud se těsto neupeče dozlatova.

4

Připravíme si omáčku. Na male pánvi necháme rozpustit máslo. Přidáme nakrájený česnek a obě šalotky. Restujeme asi 3 minuty, potom zeleninu ochutíme estragonem, solí a bílým pepřem.

5

Zvýšíme teplotu, přidáme víno, smetanu a citronovou šťávu. Necháme projít varem a mícháme asi 1 minutu.

6

Stáhneme z plotny, přidáme čerstvou petrželovou nať a podáváme jako přílohu k masu.

7

Servírujeme s vařenou zeleninou (například s pórkem a hráškem nebo mrkví).

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4