Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Cibuli a špenát nakrájíme. Na pánvi si rozehřejeme olej, vložíme cibuli se špenátem a přidáme koření spolu s vlašskými ořechy. Zalijeme smetanou a vaříme 5 minut. Počkáme, dokud smetana neprojde varem, a potom necháme takto připravenou směs vychladnout.
Listové těsto rozložíme na pečicí papír, položíme na něj plátky prosciutta a potřeme připravenou směsí. Navrch dáme maso, potřeme rozšlehaným vejcem s vodou a zakryjeme listovým těstem. Vršek těsta znovu potřeme rozšlehaným vejcem s vodou.
Troubu si předehřejeme na 200 °C (nastavíme horní a spodní ohřev) a maso pečeme 30 až 40 minut, dokud se těsto neupeče dozlatova.
Připravíme si omáčku. Na male pánvi necháme rozpustit máslo. Přidáme nakrájený česnek a obě šalotky. Restujeme asi 3 minuty, potom zeleninu ochutíme estragonem, solí a bílým pepřem.
Zvýšíme teplotu, přidáme víno, smetanu a citronovou šťávu. Necháme projít varem a mícháme asi 1 minutu.
Stáhneme z plotny, přidáme čerstvou petrželovou nať a podáváme jako přílohu k masu.
Servírujeme s vařenou zeleninou (například s pórkem a hráškem nebo mrkví).