Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová pečeně v česnekové krustě s třtinovým cukrem a salátem z hrášku a pórku

Ingredience

1 kg vepřové pečeně
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
6 stroužků česneku
3 lžíce třtinového cukru
2 pórky
2 lžíce olivového oleje
300 g mraženého zeleného hrášku
200 g anglické slaniny (uzené slaniny)
1 lžička mleté papriky uzené
50 g parmazánu

Postup přípravy

1

Připravíme si zeleninu. Na pánvi si necháme rozehřát lžíci oleje, přidáme na větší kostky nakrájenou slaninu a na kousky nasekaný pórek. Orestujeme a přidáme uzenou paprika a hrášek. Dosolíme podle chuti.

2

Podlijeme vodou, dusíme 5 minut a následně posypeme nastrouhaným parmazánem.

3

Pekáč vyložíme pečicím papírem, dáme na něj maso, které osušíme papírovou utěrkou. V malé misce smícháme česnek, cukr, sůl, pepř a zbylý olej. Mícháme, dokud nevznikne pasta.

4

Pastou potřeme maso, dáme ho do trouby předehřáté na 185 °C a pečeme 45 minut. Podáváme se zeleninou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3