Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová pečeně v petrželkové krustě s ředkvičkovým salátem

Ingredience

Vepřová pečeně:
1 kg vepřové pečeně
½ lžičky soli
3 lžíce extra panenského olivového oleje
2 stroužky česneku (nadrobno nasekané)
5 lžic petrželky (nahrubo nasekané)
2 lžíce citronové kůry strouhané sušené
3 lžíce citronové šťávy
100 g strouhanky
2 lžíce dijonské hořčice
Ředkvičkový salát s rukolou a cherry rajčátky:
1 hrst ředkviček
5 cherry rajčat
3 hrnky rukoly
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 špetka pepře
1 špetka soli
1 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

1

Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přidáme omytou rukolu, na polovinu nakrájená cherry rajčata a omáčku připravenou ze zbylých surovin. Vše smícháme a odložíme asi na 10 minut.

2

Troubu předehřejeme na 200 °C, na připravenou pánev dáme lžíci oleje a osušený celý kus pečeně, ochutíme solí a pepřem a z každé strany opékáme asi 10 minut.

3

Následně smícháme strouhanku, půl lžičky soli, lžičku pepře, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 5 lžic nahrubo nasekané petrželové natě, 2 lžíce citronové kůry a citronovou šťávu v malé misce tak, aby se vytvořila pasta.

4

Vrchní část pečeně potřeme trochou dijonské hořčice, následně potřeme celé maso pastou a přikryjeme alobalem.

5

Vložíme do trouby na 50 minut, po vytažení odstraníme alobal a pečeme dalších 15 minut. Nakrájíme na plátky silné 1,5 cm a podáváme s ředkvičkovým salátem s rukolou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3