Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: K vepřovému kolenu se hodí hořčičný a křenový dip.
Připravíme si hrnec, do kterého napustíme tolik vody, aby bylo vepřové koleno potopené. Do vody přidáme bobkový list, jalovec i pepř. Vodu osolíme a přidáme vepřové koleno.
Oloupeme cibuli a celou ji vložíme k vepřovému masu, aby mělo ještě lepší chuť. Vše přivedeme k varu. Vaříme velmi pozvolna 120 minut.
Uvařené koleno na několika místech nařízneme a ještě osolíme. Do kůže masa zapracujeme drcený kmín. Připravené maso dáme péct do předehřáté trouby a pečeme na 190°C. Koleno pečeme 40 minut a pak jej otočíme a pečeme ještě dalších 40 minut.