Recepty Hlavní jídla S masem Vepřové nudličky sweet and sour

Ingredience

500 g vepřové panenky
3 lžíce suchého sherry
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička bramborového škrobu
1 lžíce řepkového oleje
1 čerstvá červená paprika
1 mrkev
280 g kompotovaného ananasu (1/2 plechovky)
1 cibule
Na omáčku
1 lžíce kečupu
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžičky bramborového škrobu

Postup přípravy

1

Vepřové maso nakrájejte na nudličky, přidejte sherry a sójovou omáčku. Promíchejte a nechte alespoň 20 minut marinovat.

2

Rozmíchejte lžičku škrobu ve lžíci vody a přidejte k masu. Promíchejte.

3

Rozehřejte olej na pánvi wok, nebo na velké pánvi. Maso restujte za stálého míchání asi 3 až 4 minuty, dokud nezhnědne. Pak ho vyjměte z pánve.

4

Do pánve dejte papriku nakrájenou na kostky, mrkev na nudličky, kousky ananasu a na větší kostky nakrájenou cibuli.

5

Promíchejte a restujte asi 2 až 3 minuty.

6

Štávu, kterou jste slili z ananasu, smíchejte s ingrediencemi na omáčku.

7

Do pánve k zelenině přidejte maso, zalijte ho omáčkou a vařte asi 3 až 4 minuty.

8

Podávejte s rýží.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3