Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si každý plátek vepřové kýty naklepeme, tak aby byl dostatečně tenký. Z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany namažeme hořčicí, na kraj položíme polovinu nebo třetinu párku, pár kostiček nakrájeného špeku, trošku nakrájené cibulky a asi 4–6 tenkých koleček kyselé okurky (záleží, jak velké máme plátky masa). Rolády zatočíme pečlivě obmotáme nití.
Ve větším hrnci si rozpálíme olej a na něm opečeme zbývající cibule nakrájené na kostičky spolu s prolisovaným česnekem. Přidáme roládky a také je ze všech stran zprudka osmahneme. Vše zalijeme dostatečným množstvím vody (rolády by měly být minimálně z poloviny ponořené) a necháme pod pokličkou dusit asi 3 hod, dokud rolády nezměknou.
Poté je vyjmeme z výpeku, a odmotáme z nich nitě. Výpek rozředíme, dosolíme, opepříme a zahustíme podle potřeby jíškou. Roládky s omáčkou podáváme s dušenou rýží a kyselou okurkou.