Recepty Hlavní jídla S masem Vepřové rolády

Ingredience

6 plátků vepřové kýty (kýta)
3 cibule
1 stroužek česneku
3 párky
3 kyselé okurky
špek (kousek, uzený)
sůl
mletý černý pepř
instantní jíška (tmavá)
plnotučná hořčice
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Nejprve si každý plátek vepřové kýty naklepeme, tak aby byl dostatečně tenký. Z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany namažeme hořčicí, na kraj položíme polovinu nebo třetinu párku, pár kostiček nakrájeného špeku, trošku nakrájené cibulky a asi 4–6 tenkých koleček kyselé okurky (záleží, jak velké máme plátky masa). Rolády zatočíme pečlivě obmotáme nití.

2

Ve větším hrnci si rozpálíme olej a na něm opečeme zbývající cibule nakrájené na kostičky spolu s prolisovaným česnekem. Přidáme roládky a také je ze všech stran zprudka osmahneme. Vše zalijeme dostatečným množstvím vody (rolády by měly být minimálně z poloviny ponořené) a necháme pod pokličkou dusit asi 3 hod, dokud rolády nezměknou.

3

Poté je vyjmeme z výpeku, a odmotáme z nich nitě. Výpek rozředíme, dosolíme, opepříme a zahustíme podle potřeby jíškou. Roládky s omáčkou podáváme s dušenou rýží a kyselou okurkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3