Recepty Dezerty Vločková očka

Ingredience

150 g ovesných vloček
150 g hladké mouky
120 g margarínu
100 g krystalového cukru (nebo krupice)
1 vejce
2 lžíce medu
6 lžic mletých vlašských ořechů
1 lžička jedlé sody
1 sklenice meruňkové marmelády (nebo povidla)

Postup přípravy

1

Vše smícháme dohromady a vypracujeme tuhé těsto. Lžičkou dáváme na plech, v podobě malých košíčků. Do každého košíčku důlek, do důlku zavařeninu (povidla). Pečeme na pečícím papíře. Trouba na 160°C, 5-8 min. Díky medu těsto hodně lepí / ruce si namočím do studené vody / dělám kuličky na plech vleze 30 kuliček - každou kuličku prstem rozmáčknu a dám povidla nebo hustou marmeládu

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3