Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Máte rádi ostrá jídla? Potom přidejte do čočkové polévky chilli papričku nakrájenou na malé kousky.
Očistíme mrkev a spolu s celerem nakrájíme na kousíčky. Česnek nasekáme na jemno. Z konzervy s cizrnou slijeme nálev.
V hrnci si rozehřejeme olivový olej, na kterém osmažíme mrkev a celer. Přidáme nasekaný česnek, kari a necháme provonět. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme asi litr horké vody, čočku, ochutíme solí a pepřem a vaříme, dokud čočka nezměkne (asi 30 minut).
V mixéru si rozmixujeme cizrnu s máslem, šťávou z citrónu a troškou vody.
Pyré přidáme k změklé čočce a ještě chvilku povaříme. Polévku můžeme případně ještě dochutit solí a pepřem.