Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do hrnečku nasypeme cukr a na mírném ohni necháme pomalu zkaramelizovat.
Když se karamel začne barvit, vypneme plotnu a mícháme, aby se vytvořil světlý karamel.
Přilijeme vodu a zvolna provaříme až do karamelového rozvaru.
Přidáme polovinu malin a zvolna vaříme, dokud směs nezačne houstnout.
Když se tak stane, sundáme z plotny a vypasírujeme od zrníček.
Zakysanou smetanu promícháme, na sítko dáme mokré plátno, do něj přelijeme smetanu a necháme vykapat vodu (někdy je jí tam schované opravdu dost).
Necháme zchladnout a vyšleháme se strouhanou žlutou citronovou kůrou.
Do široké skleničky na nožce libovolně vrstvíme citronovou zakysanou smetanu, malinovou omáčku a maliny.
Místo české zakysané smetany je dobré použít francouzský „creme fraiche“ (krém freš) – rozdíl je obrovský.