Žampionová bruschetta s ricottou a tymiánem

Ingredience

ciabatta (nebo bageta)
250 g žampionů
250 g ricotty
2 stroužky česneku
parmazán
olivový olej
čerstvý tymián
hrubá sůl (mořská)

Postup přípravy

1

Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme.

2

Bagetu nakrájíme našikmo na plátky a vložíme ji do předem vyhřáté trouby. Jakmile bageta zezlátne, vytáhneme ji z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem.

3

Každý plátek namažeme ricottou, nahoru navrstvíme žampionovou směs a vše posypeme strouhaným parmazánem.

4

Podáváme teplé.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3