Zapečené světlé chleby s gorgonzolou parmskou šunkou a hruškou

Ingredience

2 hrušky
100 g másla
třtinový cukr
1 chléb
150 g parmské šunky
150 g gorgonzoly
čerstvá bazalka
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Hrušky můžete nahradit jablky.

Postup přípravy

1

Hrušky nakrájejte na plátky a krátce je orestujte na másle.

2

Po zhnědnutí ke hruškám přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat.

3

Veku nakrájejte na plátky.

4

Namažte je zlehka máslem a přidejte parmskou šunku, zkaramelizované hrušky a posypte nadrobenou gorgonzolou. Můžete dochutit solí a pepřem.

5

Veky zapečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova, asi 5 minut.

6

Na talíři dozdobte lístky bazalky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3