Recepty Předkrmy Teplé Zapečený chléb s vejcem

Ingredience

4 plátky chleba
1 lžíce kečupu
2 vejce
100 g anglické slaniny
150 g eidamu (strouhaného)
4 lžíce zakysané smetany
50 g másla
sůl
mletý černý pepř
pažitka

Postup přípravy

1

Chléb potřete kečupem, na něj poklaďte slaninu a sýr a poté přiklopte druhou částí potřenou máslem. Stejným způsobem připravte i druhý „sendvič“.

2

Na pánvi opečte chleby z obou stran dozlatova a poté je položte na plech.

3

V misce smíchejte zakysanou smetanu se strouhaným sýrem a lžičkou nasekané pažitky. Osolte a opepřete.

4

Zakysanou smetanu navrstvěte na každý sendvič a poté plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C, nastavené na program „gril“.

5

Chleby pečte dozlatova a poté je z trouby vyjměte.

6

Vejce připravte jako „volská oka“ a podávejte je na chlebech. Osolte a opepřete, ozdobte nasekanou pažitkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3