Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Lososa očistíme, vysušíme papírovým ubrouskem a osolíme mořskou solí. Pokapeme ho šťávou z jednoho citronu.
Cuketu nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Přebytečnou vodu vysajeme papírovým ubrouskem.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem, na dno naskládáme plátky brambor, dvě třetiny cukety a na cuketu položíme lososa.
Na lososa pak poklademe zbytek cukety a připravíme si omáčku.
V hrnci rozpustíme máslo a zasypeme ho moukou, důkladně zamícháme a lehce orestujeme. Mouku zalijeme trochou mléka a mícháme, aby se hrudky mouky spojily s mlékem.
Přidáme zbytek mléka, smetanu a vaříme na mírném ohni. Omáčku ochutíme muškátovým oříškem, bobkovým listem, pepřem, novým kořením, solí. Jakmile bude omáčka teplá, mícháme ji, aby se zahustila.
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Bobkový list, pepř a nové koření z omáčky odstraníme. Sýr nastrouháme, nasypeme do ještě teplé omáčky, přidáme na drobno nakrájenou bazalku a zamícháme.
Hotovou omáčku nalijeme do zapékací misky. Rybu pečeme asi 50 minut.