Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Bešamelovou omáčku s vínem můžete podávát k masu či zelenině. Dnes máme připravte vegetariánskou verzi zapékané brokolice s vinným bešamelem. Tesco recepty - čerstvá inspirace.
V menším hrnci necháme rozpustit máslo a přidáme k němu hladkou mouku. Vše smícháme, aby vznikla jíška. Postupně přidáváme mléko a mícháme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme bobkový list a víno, krátce povaříme.
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Vaříme asi 5 minut. Necháme ji vychladnout a nakrájíme na růžičky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Do zapékací misky přidáme omáčku, kolečka brambor a na to brokolici. Takto vrstvíme, dokud není zapékací miska skoro plná. Poslední vrstvu tvoří bešamel.
Sýr nastrouháme a smícháme s vajíčky. Směs dáme na poslední vrstvu bešamelu. Zapékací misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C do změknutí.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.