Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Dobrá zpráva pro všechny, kdo chtějí žít zdravěji a zároveň by si rádi dali svůj oblíbený jablečný štrůdl – jde to i bez cukru. Zavařená jablka na štrůdl se nemusejí sladit. Jejich chuť ve štrůdlu bude stejně dobrá a z dezertu ke kávě tak jednoduše vznikne zdravá snídaně i svačina.
Očištěná jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Připravíme si zavařovací sklenice, které pořádně vymyjeme a očistíme.
Do zavařovacích sklenic natlačíme nastrouhaná jablka, hodně pěchujeme a přebytečnou šťávu vyléváme ven do připravené nádobky. Sklenice naplníme těsně pod okraj, otřeme hrdlo a zašroubujeme víčko.
Do hrnce (obyčejného se silným dnem nebo zavařovacího) dáme na dno starou utěrku a přidáme vlažnou vodu. Skleničky naskládáme na podložku tak, aby se nedotýkaly dna hrnce ani sebe navzájem. Voda v hrnci by měla sahat tak akorát pod hrdla sklenic.
Zavařujeme na 80 stupňů Celsia minimálně 20 minut. Po zavaření sklenice vyndáme z hrnce a překontrolujeme víčka, případně dotáhneme, aby jablka časem nezkvasila.
Sklenice necháme na lince přikryté utěrkou, aby vychladly. Uchováváme v chladu a temnu.
TIP: Kromě zavařených jablek na štrůdl máme i další rychlé recepty. Zkuste třeba naše nepečené dezerty.