Zavařená jablka na štrůdl bez cukru

Ingredience

jablka (vaše oblíbená)
voda

Popis

Dobrá zpráva pro všechny, kdo chtějí žít zdravěji a zároveň by si rádi dali svůj oblíbený jablečný štrůdl – jde to i bez cukru. Zavařená jablka na štrůdl se nemusejí sladit. Jejich chuť ve štrůdlu bude stejně dobrá a z dezertu ke kávě tak jednoduše vznikne zdravá snídaně i svačina.  

Postup přípravy

1

Očištěná jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Připravíme si zavařovací sklenice, které pořádně vymyjeme a očistíme.

2

Do zavařovacích sklenic natlačíme nastrouhaná jablka, hodně pěchujeme a přebytečnou šťávu vyléváme ven do připravené nádobky. Sklenice naplníme těsně pod okraj, otřeme hrdlo a zašroubujeme víčko.

3

Do hrnce (obyčejného se silným dnem nebo zavařovacího) dáme na dno starou utěrku a přidáme vlažnou vodu. Skleničky naskládáme na podložku tak, aby se nedotýkaly dna hrnce ani sebe navzájem. Voda v hrnci by měla sahat tak akorát pod hrdla sklenic.

4

Zavařujeme na 80 stupňů Celsia minimálně 20 minut. Po zavaření sklenice vyndáme z hrnce a překontrolujeme víčka, případně dotáhneme, aby jablka časem nezkvasila.

5

Sklenice necháme na lince přikryté utěrkou, aby vychladly. Uchováváme v chladu a temnu.

TIP: Kromě zavařených jablek na štrůdl máme i další rychlé recepty. Zkuste třeba naše nepečené dezerty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3