Recepty Dezerty Pečené Zdravý velikonoční beránek z mandlové mouky

Ingredience

200 g mandlí (namletých)
100 g špaldové mouky
2 čajové lžičky prášku do pečiva
3 ks vejce
100 ml kokosového oleje
2 čajové lžičky medu
150 ml mléka
1 špetka soli
máslo (na vymazání formy)
špaldová mouka (na vymazání formy)

Popis

Vyzkoušejte tradiční recept na velikonočního beránka ve zdravější verzi. Mandlovou mouku můžete vyměnit i za jiné namleté ořechy, které máte rádi.

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 150 °C. Rovnou vymažte formu máslem a vysypte moukou.

2

Odvažte si mouku a mleté mandle, přidejte prášek do pečiva, sůl a nastrouhanou citronovou kůru a vše smíchejte.

3

Poté přilijte mléko společně s medem a promíchejte.

4

Vejce si rozdělte na žloutky a bílek. Žloutky smíchejte s tekutým kokosovým olejem, směs pak pomalu přelijte do těsta.

5

Z bílků vyšlehejte sníh a přidejte opatrně do směsi.

6

Vlijte výsledné těsto do formy a pečte 30 minut.

7

Beránka pravidelně kontrolujte špejlí, jestli je těsto uvnitř hotové.

8

TIP: Užijte si Velikonoce bez stresu. Místo nákupu v supermarketu využije služby Tesco online nákupy.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3