Recepty Hlavní jídla S masem Zeleninové „červené“ rizoto s krůtím masem

Ingredience

3 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule (velká)
2 krůtí prsa (velké řízky)
2 mrkve
2 čerstvé červené papriky
3 rajčata (velká)
200 g nakládaného hrášku (1 malá konzerva)
hrnky rýže
sůl
mletý černý pepř
jarní cibule
koření na kuře

Postup přípravy

1

V hrnci nebo silné pánvi s víkem si rozpálíme olej, na kterém osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Poté k ní přidáme na malé kostičky nakrájené krutí maso, posolíme, popepříme a posypeme kořením. Nakrájíme si mrkev na tenká kolečka, papriku na malé kostičky a oloupaná rajčata, co nejdrobněji to půjde. Všechnu zeleninu včetně hrášku, který si předem scedíme, přidáme k masu, přilijeme asi hrnek vody a necháme zhruba hodinu pod pokličkou dusit. Po hodině ke směsi přidáme aspoň jeden další hrnek vody, ale pokud se nám ji už během dušení hodně vypaří, můžeme přidat i dva a přisypeme propláchnutou rýži. Snížíme plamen na nejmenší, aby se nám rizoto nepřipálilo a dusíme opět pod pokličkou, dokud rýže nezměkne a voda se nevypaří. Podáváme s nastrouhaným sýrem, kyselou okurkou, či rajčátkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3