Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Nejdříve si uděláme knedlíčky. Na pánvičku dáme dvě lžíce másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli. Přidáme rozdrobené droždí, které necháme rozpustit. Zmírníme plamen a budeme dále opékat, dokud se neoddělí od droždí tuk. Vsypeme mouku, stáhneme směs z plamene a necháme ji vychladnout.
Do směsi přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby hmota byla pevná, ale pořád vláčná. Tvarujeme menší knedlíčky.
Ve větším hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a osmažíme na něm veškerou zeleninu. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Povaříme 10 minut a přidáme knedlíčky. Vaříme další 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
Polévku na talíři ještě dozdobíme nasekanou petrželkou.