Zelňačka z uzených žebírek v bochníku chleba

Ingredience

500 g uzených žeber
1 kg kysaného zelí
2 klobásy (ostravské)
8 stroužků česneku
2 cibule
3 lžíce mleté papriky
200 g brambor
3 bobkové listy
5 kuliček celého pepře
3 kuličky celého nového koření
200 ml zakysané smetany
2 lžíce vepřového sádla
¼ lžičky soli
1 chléb
krystalový cukr
bílý vinný ocet

Popis

TIP: Při podávání můžeme dozdobit kopečkem zakysané smetany.

Postup přípravy

1

Větší hrnec naplníme vodou a dáme do něj vařit uzená žebírka. Přidáme pepř, bobkový list a nové koření. Osolíme a vaříme asi 30 minut.

2

Klobásy nakrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek posekáme na malé kousky. Na pánvi rozehřejme sádlo, zesklovatíme na něm cibuli s česnekem, krátce osmahneme kolečka klobásy a vše zasypeme sladkou paprikou.

3

Vývar scedíme, z žebírek obereme maso a to pokrájíme.

4

Do scezeného vývaru dáme vařit nepropláchnuté zelí. Po 30 minutách přidáme orestované klobásy a oloupané brambory pokrájené na kostičky. Vaříme dalších 15 minut.

5

Polévku zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme octem a cukrem.

6

Zelňačku servírujeme do vydlabaného bochníku chleba.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3