Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejvýznamnějšími látkami, které se v lososu nachází, jsou Omega - 3 nenasycené mastné kyseliny. Ty velmi prospívají celému našemu cévnímu systému a zejména srdci. A právě ony i omezují množství cholesterolu v krvi a tím výrazně snižují riziko vzniku kardiovaskulárních chorob. Už jenom proto se vyplatí lososa jíst co nejčastěji, nemyslíte?
Losos obsahuje látku zvanou L-trypotofan, díky které tělo umí vytvořit hormon štěstí - serotonin “hormon štěstí”. Určitě jste o něm už slyšeli! Pomáhá ho vytvořit i čokoláda, ale na rozdíl od ní, konzumací lososa neztloustnete.
Losos obsahuje bílkoviny a vitaminy A, B a D. Ty působí příznivě na náš mozek, oči, klouby i cévní systém. Zejména nastávající maminky by si měly tuto rybu připravovat často, protože právě zmíněné vitaminy jsou důležité pro správný vývoj miminka.
Ano, pravdou je, že losos patří k nejvíce tučným rybám, ale na druhou stranu je zase lépe stravitelný. Jakmile ho zařadíte do svého jídelníčku, můžete se v nejbližší době těšit na skvělé výsledky.
Ano, i tento důvod je dobré zmínit. Možná i bude pro mnoho lidí nejdůležitější. Losos je velice chutná ryba a to obzvláště ten norský, který žije ve velmi dobrých podmínkách a díky tomu má naprosto delikátní maso. Můžete ho smažit, péct, restovat, dusit i grilovat, ale pamatujte na to, že si nezaslouží dlouhou tepelnou úpravu. Uvnitř musí zůstat ještě krásně růžový a šťavnatý.