Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Pokud chcete skladovat bylinky a zachovat si z nich co nejvíce, vyhýbejte se vlhku, teplu a světlu. Právě to bylinkám nejvíce škodí. Díky tomu ztrácí chuť, vůni a barvu. Koření nekupujte ve velkém množství, nestihnete ho rychle spotřebovat, proto se při nákupu zaměřte spíše na malá balení.
Zapomeňte na plast a papírové sáčky. Jakmile si bylinky nakoupíte nebo usušíte, je nejlepší je přendat do skleněné nádoby. Volte spíše čiré sklo, kde jednoduše poznáte, jaké bylinky jsou v něm umístěny. Uložte je do skříněk, kam se nedostane světlo. Zaměřte se na uzávěr, musí dobře těsnit, aby propouštěl co nejméně vzduchu. Nenechávejte koření v blízkosti varné desky. Možná vám to pomůže při vaření, ale koření je tak vystaveno vyšší teplotě a vlhkosti, což jsou dva ze tří největších nepřátel sušených bylinek. Bylinky přicházejí o aroma a také chuť, protože přejímají pachy z vařeného jídla. Kvůli zvýšené vlhkosti může dojít k jejich plesnivění.
Pokud budete skladování koření věnovat dostatečnou pozornost, může vám vydržet až několik let. Doporučujeme však koření kupovat v celku a mlít ho přímo při samotné přípravě jídla, aby bylo čerstvé a voňavé. Pořiďte si hmoždíř, kde lze snadno připravit kořenící směsi, pasty i marinády.