Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
U diet vždy záleží, které ovoce si vyberete. Některé jeho druhy mají vysokou kalorickou hodnotu a vysoký glykemický index (IG). A čím vyšší číslo glykemického indexu (IG) je, tím rychleji se nám zvedne hladina cukru v krvi.
Ovoce, které má vysoký glykemický index, nás tak často moc nezasytí a docela brzy po něm dostaneme zase hlad. Pokud tedy hubnete, upřednostňujte ovoce s nižším IG.
Mezi ovoce s nižším číslem glykemického indexu patří například:
Následující ovoce si naopak dávejte v menší míře:
V době, kdy držíte dietu nebo pracujete na snížení své hmotnosti, byste neměli denně sníst více než 1–2 porce ovoce. Jedna porce mívá zhruba 100–150 gramů. U jablek jde například o jedno jablko, u švestek zase o dvě či tři švestky.
TIP: Přečtěte si, jak správně odměřit porci ovoce pomocí dlaně.
Organismus ovoce nejlépe využije, pokud ho sníte ráno na snídani nebo dopoledne na svačinu. Ovoce totiž stimuluje náš organismus, nastartuje ho a ovlivňuje zvýšení naší hladiny glukózy, která vyživuje mozek a pomáhá nám být efektivnější při práci. Což už odpoledne a v podvečer tolik nepotřebujeme.
TIP: Chcete shodit břicho co nejrychleji? Pomůže vám s tím 10 hubnoucích potravin
.