Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Pokud se má jednat o pravé jednohubky, vyberte raději obyčejné malé žampiony než velké hnědé portobello. Žampiony, ať už bílé, nebo hnědé, můžete naplnit čímkoli – od zeleniny po maso. Slupky a nožičky, které při jejich plnění odstraníte, nevyhazujte, budou se vám hodit na přípravu jiných jídel.
TIP: Nevíte, kolik jídla přichystat pro hosty na párty? Přečtěte si náš článek.
Na tyto veselé špízy budete potřebovat totéž co na tekutou Bloody Mary. Do misky nalijte vodku, citronovou šťávu, worcester, tabasco a černý pepř a důkladně promíchejte. Do této směsi naložte na pár hodin do lednice malé špízy, na které napícháte cherry rajčata a kousek řapíkatého celeru. Rajčata nezapomeňte před naložením propíchnout vidličkou, aby se dobře naplnila. Špízy poté vyndejte, k rajčatům a celeru přidejte ještě slaninový chips a opilá jednohubková párty může začít.
Proč si na zimní vánoční párty trochu nezavzpomínat na léto? Krevetové jednohubky s chilli dipem vás příjemně zahřejí, anebo spíš rozpálí! Krevety očistěte, dejte do velké mísy, promíchejte s olivovým olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, černým pepřem a nasekanou petrželovou natí. Nechte je odstát v marinádě aspoň hodinu a pak pečte v troubě na 200 °C maximálně 10 minut. Krevetové jednohubky podávejte s chilli dipem, který připravíte jednoduše rozmixováním rajčat, vlašských ořechů, sýra Cottage, olivového oleje, tymiánu a samozřejmě chilli papriček podle chuti. Dochuťte solí a černým pepřem, nechte vychladnout v lednici a podávejte na vánoční párty se značkou „pozor, hoří!“. Stejně výtečné jsou také naše plněné tyčinky z listového těsta, které nesmí na žádné párty chybět.
Bude to znít jako klišé, ale o Vánocích se těšíme také na sladké. Vánoční večírek je výbornou záminkou k tomu, abychom se do něj pustili ještě před Štědrým večerem. Sladkosti jsou skvělým tipem na výrobu jednohubek – minimedovníky, kokosové kuličky a mnohem více.
Jedná se o další recept, který zvládnete po náročném dni v práci. Na plech vyložený pečicím papírem položte slané krekry, posypejte je sýrem a každý kousek zabalte do proužku slaniny. Pečte v troubě 30 minut na 180 °C a jednohubky máte hotové raz dva.
TIP: Zabalte tyto chutné jednohubky do krabice od známé stavebnice a darujte je spolu s vlastnoručně vyrobeným návodem, jak je vytvořit, někomu jako originální dárek.
Větvičky rozmarýnu připomínají jehličí. A aby nám mohly připomínat malé vánoční stromky, je třeba je do něčeho zapíchnout. Z oblíbeného měkkého sýra, nastrouhaného parmezánu a čedaru s prolisovaným česnekem si vymíchejte směs, ze které ručně vytvarujte sýrové kuličky, které obalíte v nasekaných brusinkách. Kuličky dejte ztuhnout do lednice aspoň na hodinu. Jednohubky podávejte se „zasazenou“ větvičkou rozmarýnu.
Pokud si myslíte, že do kuchyně vůbec nepatříte, a je pro vás obtížné i vaření či pečení jednoduchých jídel, nezoufejte. Pomazánky na jednohubky zvládnou i vaše děti, na které také nesmíme zapomínat. Zkuste například dýňovou pomazánku s červenou čočkou, avokádovou pomazánku se sušenými rajčaty nebo pomazánku z lososa s koprem. Pomazánky jsou jednoduché a hodí se také na silvestrovskou oslavu s vašimi přáteli.
Ať už se rozhodnete pro náročnější, nebo jednodušší recepty, přejeme vám, abyste se při jejich přípravě cítili dobře a vesele a abyste si vánoční večírek pořádně užili.
Zdroj: delish.com