Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Snad největší výhodou mletého vepřového masa je jeho univerzálnost a velké množství jídel, která se z něj připravují. Hned první recept je mimořádně známý, ale dá se udělat na mnoho způsobů.
Na zelný list plněný mletým masem a vařený v rajčatové omáčce potřebujeme:
1 hlávku zelí
500 g mletého vepřového masa
5 PL uvařené rýže
1 cibuli
2 vejce
500 ml rajčatové šťávy
1 lžíci hladké mouky
olej
sůl
pepř
Zelí očistíme a cca 2 minuty povaříme ve vroucí vodě. Necháme okapat a opatrně rozebereme na listy. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přidáme maso, orestujeme, přidáme rýži, sůl, pepř a necháme vychladnout. Do vlažné směsi přidáme vejce. Z listů odkrojíme hrubou žílu a balíme do nich masovou hmotu. Dáme do pekáče, přelijeme rajčatovou šťávou smíchanou s moukou a dáme péct na 180 °C asi na 30 minut. Podáváme s bramborami.
Na řízek z mletého vepřového masa a sýra potřebujeme:
500 g mletého vepřového masa
200 g uzeného sýra
vejce
sůl
pepř
strouhanku
olej na smažení
Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme s mletým masem, solí, pepřem a vejcem. Necháme odstát v chladničce asi hodinu a pak tvoříme placky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji. Doporučujeme podávat s bramborami a salátem z čerstvé zeleniny.
Grilované mleté maso s ředkvičkovým salátem
Masovou směsí lze plnit lilek, větší cuketu nebo menší dýni. Potřebujeme:
500 mletého vepřového masa
1 vejce
3 PL nasekané petrželky
1/2 žluté papriky
2 rajčata
1 střední cibuli
200 ml rajčatové šťávy
kmín
sůl
pepř
olej
Lilek překrojíme na polovinu, vyjmeme jadérka a vydlabeme do něj prohlubeň. Nasolíme ho a necháme půl hodiny „vypotit“. Potom šťávu otřeme. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na ní mleté maso. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata, ochutíme solí, kmínem, pepřem, zalijeme rajčatovou šťávou a podusíme asi 15 minut. Směsí naplníme lilek, dáme na plech, podlijeme trochou vody a dáme péct při 170 °C asi na půl hodiny.
Vše potřebné nejen pro přípravu receptů z Hello Tesco vám Tesco přiveze přímo domů.