Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Velikonoce jsou za dveřmi a určitě už přemýšlíte, čím byste si je letos obohatili a na čem byste si pochutnali. Pokud potřebujete změnu, dopřejte si speciální italské menu, které sestavil Sergio Bellini, majitel rodinné italské restaurace. Připravte si předkrm Torta salata noc asparagi, hlavní chod Agnello arrosto a Mascarpone ai frutti di bosco. Tyto skvělé pochoutky omráčí vaše chuťové buňky natolik, že se budete cítit opravdu jako v Itálii.
Předkrm – antipasti
Slaný koláč s chřestem
Torta salata con asparagi
Suroviny:
5-7 stonků chřestu
1 střední šalotka
2 vajíčka
100 g jemně nastrouhaného parmezánu (parmegiano - reggiano)
50 g pancetty
100 ml smetana na vaření 33%
1 ks listového těsta
Postup:
Hlavní chod – carne (maso)
Pečená jehněčí plec
Agnello arrosto (e fagioli verdi)
Suroviny:
Jehněčí plec (množství podle počtů členů domácnosti)
Česnek
Větvičky rozmarýnu
Sůl
Pepř
Olivový olej
½ dcl červeného vína
Postup:
TIP: K této výtečné jehněčí pečeni se bezpochyby hodí i dobré italské víno.
Dezert – Dolci
Mascarpone s ovocem
Mascarpone ai frutti di bosco
Suroviny:
250 g mascarpone
2 žloutky
40 g cukr
Maliny, borůvky, jahody (podle chuti na ozdobení)
Postup:
CHI MANGIA BENE, VIVE BENE