Americký jablečný koláč bez přidaného cukru

Ingredience

Na těsto
250 g hladké mouky
115 g másla (změklého)
120 ml vody
1 špetka soli
Náplň
70 g práškového sladidla (sypké stévie)
8 g polohrubé mouky
8 jablek (větších)
1 špetka mleté skořice

Popis

TIP: Koláč servírujte s kopečkem domácí šlehačky. Tato kombinace skvěle funguje.

Postup přípravy

1

V míse smícháme sůl a mouku. Po kouskách přidáváme máslo. Přilijeme vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 120 minut odpočinout v lednici.

2

Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednou polovinou vysteleme dno pečicí formy i okraje. Druhou si prozatím uschováme.

3

Jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Ty smícháme se stévií, skořicí a moukou. Vzniklou náplň naneseme do formy. Zbylé těsto rozválíme na placku a přikryjeme s ní náplň.

4

Koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C zhruba 60 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3