Recepty Dezerty Pečené Babiččin nadýchaný perník s vlašskými ořechy z jednoho plechu

Ingredience

Na perník
200 g krupicového cukru
2 vejce
1 dcl slunečnicového oleje
1 lžička mleté skořice
400 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
1 kypřicí prášek do perníku
½ l polotučného mléka
10 dkg mletých vlašských ořechů
Na dochucení
3 lžíce rybízové marmelády
7 dkg hořké čokolády

Postup přípravy

1

V míse si smícháme všechny suroviny a pořádně promícháme.

2

Připravíme si plech a vyložíme ho pečicím papírem, případně vymažeme tukem a vysypeme hladkou moukou. Rovnoměrně na něj naneseme připravené těsto.

3

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme přibližně 25 minut.

4

Po vytažení perníku z trouby ho můžeme potřít marmeládou a polít rozpuštěnou čokoládou. Necháme mírně ztuhnout a nakrájíme. Podáváme jako dezert.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3