Recepty Dezerty Pečené Babiččina mramorová bábovka

Ingredience

5 vajec
180 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
200 g másla
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
400 ml polotučného mléka
1 lžíce holandského kakaa
máslo (vysypání formy)
hladká mouka (na vysypání formy)
moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

Žloutky oddělte od bílků a utřete je s oběma cukry a máslem.

2

Bílky ušlehejte dotuha.

3

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a po částech ji vmíchejte ke žloutkové směsi. Postupně přilijte i mléko.

4

Nakonec do těsta opatrně zapracujte ušlehané bílky a rozdělte ho na dva díly: velikosti dvou třetin a jedné třetiny.

5

Do třetinového dílu vmíchejte kakao.

6

Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.

7

Na dno formy nalijte polovinu světlé směsi, na ni tmavou směs a nakonec zbytek světlé.

8

Pečte asi hodinu v troubě předehřáté na 180 °C.

9

Před podáváním posypte bábovku moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3