Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Žloutky oddělte od bílků a utřete je s oběma cukry a máslem.
Bílky ušlehejte dotuha.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a po částech ji vmíchejte ke žloutkové směsi. Postupně přilijte i mléko.
Nakonec do těsta opatrně zapracujte ušlehané bílky a rozdělte ho na dva díly: velikosti dvou třetin a jedné třetiny.
Do třetinového dílu vmíchejte kakao.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
Na dno formy nalijte polovinu světlé směsi, na ni tmavou směs a nakonec zbytek světlé.
Pečte asi hodinu v troubě předehřáté na 180 °C.
Před podáváním posypte bábovku moučkovým cukrem.