Recepty Dezerty Babiččina voňavá bábovka

Ingredience

160 g másla
250 g krystalového cukru
4 vejce
500 g měkkého tvarohu
1 špetka soli
200 g krup (dětských)
prášek do pečiva
1 citron (šťáva a kůra z půlky, není nutné)
máslo
hrubá mouka (na vymazání formy)
moučkový cukr (na ozdobu)

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.

2

Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3