Recepty Dezerty Pečené Baklava s ořechy skořicí a sladkým medovým sirupem

Ingredience

Na těsto
400 g listového těsta
100 g másla
Na sypkou směs
150 g mletých vlašských ořechů
mletá skořice
krupicový cukr
Na sirup
8 lžic medu
250 g krupicového cukru
1 lžíce citronové šťávy
100 ml vody

Popis

TIP: Namísto vlašských ořechů použijte pistácie a nezapomeňte, že zde určitě platí - čím více, tím lépe.

Postup přípravy

1

Připravíme si sypkou směs: smícháme vlašské ořechy, cukr a skořici.

2

Těsto si vyválíme na 3 tenké pláty.

3

Zapékací formu vymažeme máslem a položíme první plát. Ten posypeme polovinou sypké směsi.

4

Přikryjeme další vrstvou těsta a posypeme druhou polovinou směsi.

5

Přikryjeme posledním plátem listového těsta, který pomažeme změklým máslem. Nožem vytvoříme na povrchu příčné řezy a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

6

Mezitím si v hrnci si připravíme sladký sirup: smícháme med, cukr, citronovou šťávu a vodu, na mírném ohni za stálého míchání necháme spojit s konzistentní sirup.

7

Po dopečení vyndáme těsto z trouby a poléváme sladkým sirupem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3