Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Namísto vlašských ořechů použijte pistácie a nezapomeňte, že zde určitě platí - čím více, tím lépe.
Připravíme si sypkou směs: smícháme vlašské ořechy, cukr a skořici.
Těsto si vyválíme na 3 tenké pláty.
Zapékací formu vymažeme máslem a položíme první plát. Ten posypeme polovinou sypké směsi.
Přikryjeme další vrstvou těsta a posypeme druhou polovinou směsi.
Přikryjeme posledním plátem listového těsta, který pomažeme změklým máslem. Nožem vytvoříme na povrchu příčné řezy a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Mezitím si v hrnci si připravíme sladký sirup: smícháme med, cukr, citronovou šťávu a vodu, na mírném ohni za stálého míchání necháme spojit s konzistentní sirup.
Po dopečení vyndáme těsto z trouby a poléváme sladkým sirupem.