Bezlepková bublanina s lesním ovocem a stévií

Ingredience

200 g bezlepkové mouky
1 prášek do pečiva
120 g třtinového cukru
1 balíček vanilkového cukru
čerstvá stévie (na doslazení)
1 citron
2 vejce
60 ml plnotučného mléka
60 g másla
100 g čerstvých malin
100 g ostružin
100 g borůvek

Popis

TIP: Bublaninu připravíte i z broskví, meruněk nebo rybízu.

Postup přípravy

1

V míse smíchejte bezlepkovou mouku s práškem do pečiva.

2

Přidejte cukry a nasekané lístky stévie.

3

Vmíchejte kůru z citronu, vejce, mléko a máslo (při pokojové teplotě). Promíchejte.

4

Formu na bublaninu vyložte pečicím papírem.

5

Nalijte do ní těsto a přidejte část ovoce.

6

Pečte v předehřáté troubě při 170 °C asi 20 minut.

7

Poté přidejte zbytek ovoce a dopečte dozlatova, asi 10 minut.

8

Jestli je bublanina hotová, zjistíte špejlí. Když do těsta píchnete, zůstane suchá.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3