½ lžičky jedlé sody
1 vejce
80 g cukru moučka
30 g másla (Madeta)
200 g bezlepková mouka (Nomix)
60 g medu
½ lžičky perníkové koření
Med a máslo rozehřejeme a důkladně promícháme s bezlepkovou moukou, perníkovým kořením, vejcem, cukrem moučka a jedlou sodu. Těsto potom zabalíme, uložíme v chladu, nejlépe alespoň do druhého dne.
Těsto rozválíme na dobře pomoučněné ploše na tloušťku asi 0,5 cm a poté můžeme začít vykrajovat různé tvary.
Perníčky pečeme na plechu při teplotě asi 160 - 170 °C. Můžeme použít pečící papír nebo plech vymazat tukem. Pečeme pomalu,přibližně 12 - 15 minut podle velikosti.
Ihned po upečení ještě horké perníčky lehce potíráme rozšlehaným vejcem s trochou vody, aby perníčky získaly lesk. Takto jsou připravené ke zdobení cukrovou polevou.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.