Recepty Polévky Bramboračka ze šumavy

Ingredience

2 cibule
500 g brambor
1 celer
3 mrkve
sůl
2 lžíce hladké mouky (na jíšku)
1 kořenová petržel
1 lžíce mleté papriky
bobkový list
nové koření
žampióny (čerstvé)
1 zeleninový bujón
voda (či zeleninový vývar)

Postup přípravy

1

Všechnu zeleninu očistím, oloupu a nakrájím na kostičky a dám vařit do menšího hrnce s vroucí vodou, kromě cibule.

2

Houby nakrájím též na malé útvary (v případě, že je máte čerstvé, jinak lze použít i podušené a zmražené houby) a přidáte je k zelenině

3

Mezitím podusíte na oleji cibulku (ve větším hrnci) asi 10 minut, přidáte mouku a stále mícháte, aby se nepřipálila. Ihned poté vlijete několik naběraček vody ze zeleniny do hrnce s cibulí a tak vzniká jíška, opět stále mícháte

4

Chvilku povaříte a potom přidáte zbylou téměř uvařenou zeleninu i s vodou. Přidáte bujony, koření, sůl, papriku a ještě chvíli vaříte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3