Recepty Dezerty Pečené Bratislavské rožky

Ingredience

Těsto
300 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
1 vejce (jen žloutek)
1 vejce
100 ml mléka
30 g krupicového cukru
120 g másla
1 špetka soli
Náplň
180 g krupicového cukru
200 g mletého máku
100 ml vody
1 citron (jen kůra)

Postup přípravy

1

Mléko zahřejeme a necháme v něm rozpustit droždí. Přimícháme všechny ostatní ingredience na těsto.

2

Z těsta uděláme 20 rohlíčků, které necháme 20 minut kynout na teplém místě.

3

Makovou náplň připravíme z vody, kterou svaříme s cukrem. Přidáme mák, kůru a vaříme do zhoustnutí.

4

Poté je rozválíme, naplníme makovou náplní a zavineme.

5

Rohlíčky vyskládáme na promaštěný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180 °C 20 - 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3