Recepty Polévky Brokolicová polévka

Ingredience

1 brokolice
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř
smetana na vaření

Postup přípravy

1

Nejdříve si připravíme jíšku. Osmahneme cibulku na oleji, a jakmile zesklovatí, zaprášíme ji moukou.

2

Vše rozmícháme ve studené vodě, dokud nezmizí hrudky a vrátíme zpátky na sporák. Přidáme sůl a košťál z brokolice. Takto připravený vývar z košťálu necháme vařit alespoň 45 min, aby nám základ polévky pořádně provoně

3

Po uplynuté době košťál vyndáme a do vroucí polévky dáme pokrájené růžičky brokolice a vaříme maximálně 10 min, aby nám nezhnědla a zachovala si svěží zelenou barvu.

4

Poté celou polévku rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou, opepříme, dosolíme a můžeme podávat třeba s opečeným pečivem nebo krutonky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3