Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si zeleninu na gril. Všechnu zeleninu umyjeme a osušíme. Očistěnou cibuli nakrájíme na čtvrtky. Květák nakrájíme na menší kousky. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme ji na proužky. Cuketu nakrájíme na kolečka. Vše dáme do misky. Přidáme celá cherry rajčátka a zelené fazolky. Přidáme olivový olej, mletý kmín, tymián, mleté chilli, sůl a mletý pepř. Vše pořádně promícháme. Zeleninu naskládáme na rozehřátý gril a grilujeme 8–10 minut. Případně ji můžeme upéct v troubě na 180 °C 25–30 minut doměkka.
Připravíme si Tesco Plant Chef vegetariánské kousky podle návodu na obalu – na pánvi nebo přímo na grilu. Dáme stranou.
Quinou propláchneme pod tekoucí vodou a scedíme. Dáme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a přidáme sůl. Přivedeme k varu a na mírném ohni necháme 15 minut vařit bez pokličky. Zbylou vodu scedíme. Quinou odložíme stranou.
Avokádo přepůlíme a nakrájíme na menší kousky. Špenát umyjeme. Ředkvičku očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
Quinou rozdělíme rovným dílem do misek. Přidáme vegetariánské kousky, grilovanou zeleninu, špenát, avokádo, ředkvičku, plátky mrkve a kukuřici. Můžeme ozdobit nasekaným koriandrem, nakrájenou limetkou a semínky bílého i černého sezamu. Podáváme teplé.