Čatní z jablek

Ingredience

6 jablek (středně velkých)
4 lžíce slunečnicového oleje
1 kořen zázvoru (2 lžicky nastrouhaného zázvoru)
2 ks celé skořice
1 lžička badyánu
drcené chilli
5 hřebíčků
1 lžička kari
2 lžíce rozinek
4 lžíce hnědého cukru

Postup přípravy

1

Jablka oloupejte a vykrojte jim středy. Nakrájejte jablka na malé kostičky.

2

V nerezovém hrnci dostatečně rozehřejte olej. Přidejte zázvor, skořici, anýz, chilli papričky a hřebíček. Za stálého míchání restujte asi půl minuty.

3

Přidejte kari, jablka a rozinky, míchejte asi 6 minut.

4

Potom přidejte 4 lžíce vody, přikryjte hrnec pokličkou a vařte asi čtvrt hodiny. Často míchejte.

5

Jakmile jablka změknou a téměř se rozvaří, přidejte cukr a zvyšte teplotu.

6

Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne.

7

Čatní podávejte jako přílohu či omáčku ke grilovanému masu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3