Recepty Polévky Celerovo-petrželový krém s modrým sýrem

Ingredience

½ celeru
½ kořenové petržele
20 g smetanového sýra
1 stroužek česneku
1 lžička másla (přepuštěného)
sůl
mletý černý pepř
½ kostky zeleninového bujónu
petrželka

Postup přípravy

1

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat.

2

Vše zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme vařit, dokud nebude zelenina měkká.Ponorným mixérem pak všechno rozmixujeme na hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř.

3

Polévku v misce posypeme rozdrobeným modrým sýrem, petrželkou a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3