Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Dáme sušenky do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Rozdrcené sušenky pak umístíme do velké mísy.
Přidáme rozpuštěné a stále horké máslo s kůrou z citronu. Pořádně promícháme dohromady tak, aby sušenky s máslem tvořily směs.
Vyložíme formu na koláč pečicím papírem a dno pokryjeme směsí ze sušenek a másla. Necháme tuhnout v lednici po dobu 4–6 hodin.
Připravíme krém. Zkombinujeme ricottu nebo jiný podobný sýr s cukrem a likérem. Ušleháme šlehačku a přidáme ji do náplně. Jemně promícháme.
První vrstvu hroznů umístíme na základ ze sušenek, pokryjeme polovinou krému, na tu přidáme další hrozny a pokryjeme druhou polovinou krému.
Ozdobíme vršek dortu zbytkem hroznů a necháme chladnout po dobu alespoň 4 hodin, ideálně přes noc.