Recepty Dezerty Nepečené Cheesecake s hroznovým vínem a bez pečení

Ingredience

300 g máslových sušenek
190 g másla (rozpuštěného)
160 g ricotty (nebo jiného podobného sýra)
130 ml smetany ke šlehání
3 lžičky moučkového cukru
1 lžíce soli
1 citron (jen kůra)
bílé hrozny
modré hrozny
kulatá forma na pečení (o průměru 22 cm)
1 lžíce amaretta

Postup přípravy

1

Dáme sušenky do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Rozdrcené sušenky pak umístíme do velké mísy.

2

Přidáme rozpuštěné a stále horké máslo s kůrou z citronu. Pořádně promícháme dohromady tak, aby sušenky s máslem tvořily směs.

3

Vyložíme formu na koláč pečicím papírem a dno pokryjeme směsí ze sušenek a másla. Necháme tuhnout v lednici po dobu 4–6 hodin.

4

Připravíme krém. Zkombinujeme ricottu nebo jiný podobný sýr s cukrem a likérem. Ušleháme šlehačku a přidáme ji do náplně. Jemně promícháme.

5

První vrstvu hroznů umístíme na základ ze sušenek, pokryjeme polovinou krému, na tu přidáme další hrozny a pokryjeme druhou polovinou krému.

6

Ozdobíme vršek dortu zbytkem hroznů a necháme chladnout po dobu alespoň 4 hodin, ideálně přes noc.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3