Recepty Hlavní jídla Čočkový dhal s rýží, který vykouzlíte za pár minut

Ingredience

300 g červené čočky
250 g jasmínové rýže
200 g mrkve
1 žlutá paprika
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce mletého zázvoru
2 rajčata
½ lžíce řepkového oleje
720 ml zeleninového bujónu (nebo vody)
240 ml kokosového mléka
½ lžičky kmínu
1 lžíce kari
½ lžičky mleté kurkumy
1 lžička mleté papriky
½ lžičky chilli papriček
1 hrst čerstvého koriandru
1 hrst čerstvé petrželky
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Čočku propláchněte pod tekoucí vodou. Cibuli, česnek, papriku a mrkev nasekejte nadrobno.

2

V hrnci rozehřejte olej a cibuli smažte asi 3–4 minuty na středně silném plameni. Přidejte zázvor, česnek, mrkev a papriku.

3

Přidejte veškeré koření, cukr, čočku a tři sklenice zeleninového vývaru nebo vody. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni asi 10 minut. Na závěr přidejte kokosové mléko a vařte dalších 5 minut nebo dokud nezískáte požadovanou konzistenci.

4

Podávejte teplé s rýží nebo chlebem naan a ozdobte čerstvými bylinkami – koriandrem a petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3