Recepty Dezerty Pečené Čokoládové suflé

Ingredience

200 g hořké čokolády
100 g másla
4 vejce
40 g moučkového cukru
1 špetka soli
4 lžíce hladké mouky
1 lžička pomerančového aromata
moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

Troubu rozehřejte na 200 °C. Formičky vymažte máslem a vysypte moukou.

2

Čokoládu rozdrťte na menší kousky a rozpusťte spolu s máslem ve vodní lázni. Vymíchejte na hladkou směs.

3

Vejce rozklepněte do misky, přidejte cukr, sůl a míchejte, dokud nezískáte jednolitou konzistenci. Přidejte mouku a všechno promíchejte.

4

Přidejte rozpuštěnou čokoládovou směs a pomerančové aroma. Vymíchejte dohladka.

5

Směs vlijte do připravených formiček a vložte do trouby. Pečte asi 8 minut. Přidejte vanilkový cukr a nechte vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3