Croissanty se skořicí bez lepku

Ingredience

350 ml mléka
50 g třtinového cukru
14 g sušeného droždí
440 g bezlepkové mouky
340 g másla (změklého)
1 lžíce soli
1 vejce
mletá skořice

Postup přípravy

1

Mléko ohřejeme a smícháme ho s cukrem a droždím. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku se solí a vypracujeme těsto.

2

Máslo obalíme z obou stran potravinářskou folií a opatrně ho vyválíme v placku. Tu dáme doprostřed vyváleného těsta. Z těsta okolo másla složíme psaníčko. Vyválíme, složíme na třetiny a dáme na hodinu vychladit. Poté těsto vyndáme, opět vyválíme, složíme a dáme vychladit na hodinu. Tento postup zopakujeme ještě třikrát.

3

Poté těsto vyválíme a vykrojíme trojúhelníky, ze kterých složíme rohlíčky.

4

Pečeme při 200 °C 10 minut. Nakonec croissanty zasypeme skořicí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3