Recepty Dezerty Pečené Crostata con la marmellata (pečený koláč s marmeládou)

Ingredience

250 g hladké mouky
1 vejce (nebo dva žloutky)
1 citron (nastrouhaná kůra z půlky)
1 špetka soli
200 g pomerančového džemu (oblíbené marmelády)
135 g másla
Cukr
65 g krystalového cukru
65 g třtinového cukru

Postup přípravy

1

V míse smícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kůru, sůl a změklé máslo (125g – zbytek si necháme na pomazání formy).

2

Těsto zpracujeme (v případě, že nám vyšlo příliš patlavé, tak přidáme lehce mouky) v kouli, zabalíme ho do potravinářské folie a necháme 1 hodinu odpočívat v lednici.

3

Vezmeme formu s průměrem kolem 25cm a vymažeme ji máslem.

4

Dáme rozehřát troubu na 200°C.

5

Mezitím uválíme 3/4 těsta na placku a vložíme ji pečlivě do formy, kraje necháme vyvýšené, vytvarujeme je.

6

Těsto vymažeme marmeládou.

7

Ze zbylé 1/4 těsta vyválíme opět placku a nakrájíme jí kolečkem na proužky

8

Proužky naskládáme na těsto ve formě do tvaru mřížky.

9

Dáme péct na 40 minut.

10

Podáváme vychladlé (eventuálně i posypané moučkovým cukrem – ne všichni Italové to ale tak dělají, většinou se podává už tak jak je).

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3