Recepty Předkrmy Teplé Cuketové hranolky s jogurtovým dipem

Ingredience

1 cuketa (středně velká)
1 vejce
3 lžíce mléka
1 špetka hladké mouky
slunečnicový olej (podle potřeby)
mletá paprika
sůl
mletý kmín
Na dip
1 kelímek bílého jogurtu
jarní cibule (dle chuti)
1 špetka soli
1 špetka pepře
petrželka
česnek (nebo chilli dle chuti)

Postup přípravy

1

Cuketu oloupeme a nakrájíme ji na silné proužky.

2

Připravíme si rozšlehané vajíčko s trochou mléka, poté si smícháme mouku, špetku sladké papriky, sůl a drcený kmín.

3

Cuketové hranolky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve směsi z mouky, soli a koření.

4

Postup dvakrát opakujeme.

5

Na pánvi si necháme rozpálit olej a hranolky na něm smažíme přibližně jednu minutu z každé strany.

6

Hotové hranolky dáme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.

7

Podáváme s jogurtovým dipem, který si vytvoříme jednoduše smícháním všech ingrediencí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3