Recepty Hlavní jídla S masem Dančí panenka a houbové risotto

Ingredience

dančí panenka
tymián
slunečnicový olej
máslo
2 ks cibule
2 stroužky česneku
250 g rýže Arborio (kulatozrnné)
1 dcl bílého vína
zeleninový bujón
sůl
mletý černý pepř
1 hrst čerstvé petrželky
1 hrst parmazánu

Postup přípravy

1

Nejprve si osolím a opepřím dančí panenku, přidám větvičku tymiánu, potřu olejem a nechám marinovat. Na třech lžících másla si podusím cibuli a nakonec i dva stroužky česneku doměkka. Přisypu 250 g rýže (kulatozrné) a důkladně promíchám, aby se mi všechna rýže obalila v tuku. Zastříknu bílým vínem a přiliji vývar, abych měla rýži pod hladinou. Osolím a opepřím. Za občasného míchání se mi bude vypařovat tekutina a rýže měknout. Podle potřeby přilívám vývar a míchám. V pánvi si rozpustím lžíci másla a podusím houby. Já použila směs mražených z vlastní zásoby. Osolím, opepřím a zakápnu citronovou šťávou. Podušené houby přimíchám k hotovému rizotu, které má mít konzistenci krému. Rozhodně nemá být sypké. Přisypu hrst petrželky a nastrouhaného parmezánu. Panenku osmahnu na rozpálené pánvi z každé strany čtyři minuty - záleží ale na tom, jaký máte rádi stupeň propečení. Já mám ráda hodně rare, ale pokud chcete více, předehřejte si troubu na 175 stupňů a maso v pekáčku dopečte ještě cca 10 minut. Jen pozor, než maso přijde na pánev, mělo by mít pokojovou teplotu. Na ozdobu si udělám v troubě parmezánové chipsy. Na plech vyložený pečícím papírem si nasypu hromádky parmezánu a nechám pár minutek zapéct. Po vychladnutí použiji při servírování.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3