Domácí bramborové chipsy

Ingredience

500 g brambor (varných, typu B)
sůl
slunečnicový olej
Na tapenádu
½ stroužku česneku
200 g černých oliv
1 lžíce kaparů
1 lžíce olivového oleje
1 citron (1 lžíce šťávy)
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Brambory oloupeme a pomocí vroubkovaného nože je nakrájíme na co nejtenčí plátky. Brambory pečlivě osušíme čistou utěrkou.

2

Do menšího hrnce si nalijeme více oleje a rozpalíme jej. Jakmile je horký, vložíme do něj postupně všechny plátky brambor.

3

Hotové brambory posypeme solí.

4

Tepenádu připravíme do misky, kam hodíme všechny potřebné suroviny a rozmixujeme je tyčovým mixérem. Podle chuti osolíme a opepříme.

5

Chipsy podáváme s tapenádou

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3